top of page
Search

Interjú Bálint Ferenc tanárral.

Updated: Mar 2, 2021

Bálint Ferenc csupán a rendszerváltás után lehetett tanár, az Áprily Lajos Főgimnázium tanára 1990 óta, a Brassaï Magyar Adás főszerkesztője és operatöre. Több mint 30 éve kulturális és társadalmi érdekeltségű műsorokban örökíti meg a brassói magyarság életét.


Bálint Ferenc 1951. április 23-án született Csíkszeredában. Tanulmányait szülővárosában végezte, 1970-ben érettségizett a Márton Áron Gimnáziumban. Egyetemi tanulmányait a temesvári Műegyetem villamosmérnöki karán végezte.

Bálint Ferenc a brassói magyar közösségért való tenni akarás őszinte lelkesedésével és lendületével hívta életre és indította útjára 1990. március 15-én a Brassaï Magyar Adást, amely a mai napig a megye egyetlen, helyi hírekről tudósító magyar nyelvű tévéadása.

A Brassaï Magyar Adás egyházi, civil, kulturális, politikai eseményekről, programokról, illetve közéleti aktualitásokról számol be hétről hétre. Ugyanakkor az évek során felleltározta a magyarsággal kapcsolatos történelmi helyeket, bemutatta a régió magyarjainak szokásait. Napjainkban a YouTube videómegosztó csatornán is megtekinthetők az adások.

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page